Groepenkast generator

Wanneer u uw groepenkast wilt vervangen, dient u een passende vervanger te selecteren. Via onderstaande selectietool kunt u in drie stappen een nieuwe groepenkast selecteren. Hoe werkt de selectietool?

 

Stap 1: Aansluiting en fase

Allereerst vragen wij u om aan te geven of u een 1 fase, 1/3 fase of 3 fase groepenkast nodig heeft.

Afhankelijk van de aansluiting in uw woning maakt u een keuze uit een van de drie opties. Hoe weet ik hoeveel fase ik thuis heb?

  • U selecteert een 1 fase groepenkast wanneer u op de kWh-meter in de meterkast ziet: 220/230V.
  • U selecteert een 3 fase groepenkast wanneer u op de kWh-meter thuis ziet: 3x 220/230V of 380/400V
  • U selecteert een 1/3 fase groepenkast wanneer u een groepenkast wenst die u zowel op 1 fase als 3 fase kunt aansluiten.

 

Stap 2: Aantal groepen (installatieautomaten)

Nadat u het aantal fase heeft geselecteerd, maakt u de keuze uit het aantal (licht)groepen dat u nodig heeft.

Afhankelijk van uw woonsituatie maakt u de keuze uit een gewenst aantal groepen. Houd rekening met het aantal apparaten in uw woning. Onder andere de magnetron, vaatwasser en quooker in een woning dienen op een aparte groep aangesloten te worden.

 

Stap 3: Beltrafo en/of fornuisgroep

Op het moment dat het aantal groepen is geselecteerd, kunt u kiezen of u nog een beltrafo en/of fornuisgroep in de groepenkast wenst.

 

Heb ik een beltrafo nodig?

U heeft een beltrafo nodig wanneer u uw bestaande deurbel weer wilt aansluiten.

 

Heb ik een fornuisgroep nodig?

U heeft een fornuisgroep nodig wanneer u een keramische of inductiekookplaat aan gaat sluiten tot en met 7,3 kilowatt (kW).

 

Let op: Wanneer u een kookplaat van meer dan 7,3 kW vermogen dient aan te sluiten, heeft u in een 3 fase groepenkast een krachtgroep met bijbehorende 4-polige aardlekschakelaar nodig. Deze kunt u selecteren zodra u het gewenste merk en de afmetingen heeft gekozen.

 

Op basis van het aantal fase en het aantal groepen (waarbij rekening is gehouden met het aantal aardlekschakelaars) en de gewenste opties kiest u een merk met bijbehorende afmetingen.

 

De uiteindelijke selectie geeft de groepenkast visueel weer, waarbij er eveneens wordt vermeld wat het merk is, wat de afmetingen zijn en van welke onderdelen de groepenkast is voorzien. Nadat u het gewenste product heeft gekozen, hoeft u alleen nog maar het product in de winkelwagen te plaatsen en de bestelling af te ronden.